Fri fragt ved køb over kr. 500

Hurtige leverancer

Sikker e-handel

Almindelige synshandicap

Har du problemer med at se, hvad der foregår på tv'et, eller har du brug for læsebriller? Der er flere forskellige synshandicap, som kan gøre din hverdag besværlig. Her er nogle af de mest almindelige synshandicap, og lidt om hvad du kan gøre ved dem:

Ai Eyewear briller

Nærsynethed - svært ved at se langt

Hvis du er nærsynet, har du svært ved at se ting, der er langt væk. Det kan være svært at læse skiltene, når du kører bil eller se, hvad der foregår på tv'et. Hvis du er nærsynet, vil du kunne se bedre, når du kniber øjnene sammen. Derfor kan det være, at du i lang tid går rundt og ser dårligt ud uden at vide det. Men du, der er nærsynet, ser fint de ting, der er tæt på, for eksempel når du læser på en skærm. Nærsynethed kan nemt afhjælpes med briller eller kontaktlinser.

Ai Eyewear briller

Langsynethed – svært ved at se ting, der er tæt på

At være langsynet vil sige, at det er svært at se ting, der er tæt på, f.eks. når du skal læse på en skærm eller mobil. Det er til gengæld ikke noget problem at læse skilte på lang afstand, når du kører bil eller at se, hvad der står på tavlen i skolen, selvom du sidder helt bagest i lokalet. Problemer med at se langt er normalt nemme at korrigere med enten kontaktlinser eller briller. Briller til langsynede vil være tyndest ud mod kanterne af glasset, hvilket optikeren kalder for "plusstyrke i glassene".

Ai Eyewear briller

Astigmatisme – to forskellige styrker

Astigmatisme kaldes også for bygningsfejl og er lige så almindelig som nær- og langsynethed. Hvis du har en bygningsfejl, kan det være svært for øjet at tilpasse sig, når du går fra mørke til lys eller omvendt. Hvis du arbejder med ting, du skal se på kort afstand for eksempel foran en skærm, kan du opleve, at dit syn forringes, men faktisk kan det være en bygningsfejl, der ikke bliver afhjulpet. Du kan også lide af hovedpine og trætte øjne. Hvis du har en bygningsfejl, har du brug for briller med forskellige styrker i glassene for at kunne se klart og tydeligt. Der findes også toriske linser specielt til dig med bygningsfejl.

Ai Eyewear briller

Aldersbetinget langsynethed (presbyopi)

Er du fyldt 40 år? Vidste du, at alle før eller senere får aldersbetinget langsynethed? Det opstår i 40- 45-års alderen og gør det sværere at se tæt på. Årsagen er, at linsen i øjet bliver stivere. Du har måske bemærket det selv, hvis du har siddet med din mobiltelefon i et stykke tid, og derefter løfter blikket for at se længere væk, så kan det tage et stykke tid, før dine øjne vænner sig til den nye afstand.  Du får aldersbetinget langsynethed, uanset hvilke andre synshandicap du har. Læsebriller er den mest almindelige løsning for dem, der lider af aldersbetinget langsynethed.

Hos Ai hjælper vi dig altid med at finde de glas, der hjælper mest effektivt på dit synshandicap.